Mire számíthatsz?

Sulinkban a legfőbb cél a zenei közösségépítés. Minél több lehetőséget szeretnénk biztosítani tanulóinknak, hogy tapasztalatot szerezhessenek a zene világában, akár hobbi vagy komoly szinten zenélnének. Egyénre szabott tananyag. Bármilyen életkorban, tudási szinttel kezdhetsz. Koncert, tábor, stúdiógyakorlat, workshopok, előadások, zenekari mentorálás… Számtalan lehetőség, de semmi nem kötelező.

Ismerd meg oktatóinkat

Lengyel Levente

Huff Zalán Bendegúz

Kis Tibor Sztivi

Gitártanár

Lengyel Levente

[Fiúk]

Lengyel Levente vagyok, a Fiúk zenekar gitárosa. Nagyjából tizenöt éve kezdtem el gitározni Dunaújvárosban Kővári Jánosnál, majd később felvételiztem a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakgimnáziumba, jazz gitár szakra, ahol kezdetét vette egy magasabb szintű képzés. A gimnáziumban Gotthárd Misitől és Fövenyi Mátétól volt szerencsém tanulni.

2019 tavaszán pedig megalakult a Fiúk zenekar ahol azóta gitáros-dalszerzőkén tevékenykedem, és a zenekar mellett a Lil Frakk produkcióban gitározom, mint vendégelőadó.

Itt megmutatkozik, amire óráim során is törekszem, hogy mennyire fontos a sokszínűség, illetve a nyitottság különféle stílusokra, hiszen rengeteg inspirációt lehet meríteni mindből. Igyekszem megtalálni azt a folyamatot ami mindenkinek a legkomfortosabb, hiszen mindenki más céllal érkezik, ezért máshogyan kell a haladást belőni.

A gitározás mellett nagy hangsúlyt fektetek az effektek és egyéb technikák ismeretére, mert nem csak a gitározás fontos, hogy kreatív legyen és egyedi, hanem a hangzásod is.

Gitártanár

Huff Zalán Bendegúz

[TAO, Hakumba]

Huff Zalán Bendegúz vagyok, Százhalombattán kezdtem el gitározni Puskás István ‘Pusi’-nál, majd  az MZTSZ Kőbányai Zenei Stúdióban folytattam tanulmányaim. 3 zenekar oszlopos tagjának tudhatom magamat, amelyekben dalszerzőként is tevékenykedem.

‘Dirty Canvas’ egy vintage rockot játszó formáció, amit 2017-ben alapítottunk. Azóta számtalan tehetségkutatón megfordultunk, az Öröm a zene tehetségkutató egri fordulóját meg is nyerte a zenekar.

‘TAO’ zenekarunkra jellemzőek a pop zene vonásai, de mégis zeneszerző társaimmal sokszor bolondítjuk meg muzsikánkat jazzesebb harmóniákkal, páratlan ritmusokkal. 

A ‘Hakumba’ az a formáció, ami nem ismer határokat, azt muzsikáljuk, ami éppen bennünk van.

Nagyon sok stílusban tevékenykedem és igyekszem tanítványaimnak is átadni a műfaji sokszínűséget, illetve a kezdetektől úgy oktatni őket, hogy saját gondolataiknak adjanak teret. Kihozni mindenkiből a maximumot. Személyre szabott órákat tartok, de van egy metódus, amin szeretek mindenkivel végig haladni. Kezdők és haladók jelentkezését egyaránt várom.

Gitártanár

Kis Tibor Sztivi

[HIPERKARMA]

Az egyszerűség és a dallamok híve vagyok.

Szolnokon születtem, ott is kezdtem ismerkedésemet a zenével. A rockzene érdekelt igazán, és kinéztem magamnak a legmenőbb hangszert, a gitárt. Hamar kiderült számomra, hogy iránymutatásra lenne szükségem a haladáshoz.

Ezért elkezdtem tanumányaim a Szófia utcai OSZK stúdióban id. Tornóczky Ferenc szárnyai alatt. Itt ismerkedtem meg zenei ismereteim alapjaival, a jazz standard-ekkel, a zeneelmélettel, szolfézzsal, improvizációval, kottaolvasással.

A következő állomás a Kőbányai Zenei Stúdió volt, ahol gitár szakon bővítettem addig megszerzett ismereteimet, kiegészítve még több zenei stílus megismerésével, és remek kapcsolatok kiépítésével.

Az iskolaévek alatt ismerkedtem meg – de teljesen külön vonalon – jóbarátommal, Bérczesi Robival, a HIPERKARMA frontemberével, szerzőjével. A találkozást követően lettem tagja a zenekarnak, amit immár 23 éve csinálunk nagy lelkesedéssel. Ezzel párhuzamosan a hazai popéletbe is belekóstolhattam testvérem, Kis Judy által, aki a Groovehouse zenekar énekesnője. Általuk egy újabb oldalát ismertem meg a szakmának, mind a stúdiómunkák, mind a koncertek közben.

Az eltelt évek alatt több ismert zenekarban is megfordultam, mint például BioRoBot, Pluto, Szekeres András és zenekara. 2018-ban kezdtem a közös munkát egy remek szerző barátommal, Kardos-Horváth Jánossal, aki az újraszerveződő Kaukázus zenekarba keresett tagokat. A közös munkánk eredményeképp mi lettünk a 2021-es Dal műsor nyertes csapata.

Kb. 20 éve tanítok magánórai keretek közt. A közös hang megtalálására fektetem a hangsúlyt, hiszen ezen múlik, hogy mindenki jól szórakozzon, elégedett legyen és haladjunk a közös munka során.