Zenesuli mindenkinek!

Működés

NewSkool Zenesuli

Saját működési rendszert dolgoztunk ki, ami az egyéni igényekre és a közösségépítésre épül. Hozzánk az év bármely részében jelentkezhetsz, felvételizned sem szükséges.

Egyik mottónk, hogy sosem késő elkezdeni. Ne gátoljon a jelentkezésben, hogy esetleg már idősebb vagy és nincsen zenei tudásod, vagy sok éves kihagyás után fognál újra hangszert.
Az egyetlen fontos tényező, a kitartás. Ha ez megvan, másra nincs is szükséged.

Segítünk a döntésben!

Hogy könnyebb legyen döntést hoznod a jelentkezéssel kapcsolatban, minden érdeklődővel tartunk egy kötetlen beszélgetést. Ezen résztvesz intézményvezetőnk és a választott tanszak tanára is. Körbevezetünk iskolánkban, megismertetjük a működésünket, céljainkat. A tanszak tanárával egyeztetheted a céljaidat, átbeszélhetitek a szükséges tananyagot és a tanórák felépítését. Elég csak a beszélgetés után eldöntened, hogy szeretnél-e csatlakozni diákjaink körébe. Mindenki egyénre szabott tananyagot kap, egyéni tanrendben, és rád bízzuk a döntést, hogy milyen más, tanórán kívüli programokon, előadásokon szeretnél résztvenni. Zeneiskolánkban nem akkreditált képzés történik, végzettséget nem biztosítunk.

Tanszakok

Jelentkezz bátran!

Válaszd ki a számodra érdekes tanszakot vagy akár tanszakokat, hogy kattintás után jobban megismerhesd a tanárokat!

Rendezvényeink

Fesztivál

A diákok évente egyszer, augusztusban megmutathatják tudásokat egy nagyszabású koncerten, a Barba Negra színpadán.
A lejátszott dalok minden évben egy bizonyos tematika szerint kerülnek kiválasztásra.
Fontosnak tartjuk, hogy a diákok megtapasztalják az élő koncert élményét, mert ebből is sokat tanulhatnak.

Rendezvényeink

Nyári tábor

A legfontosabb közösségépítő eseményünk.
Minden évben a dalszerzés a tábor fő témája.
Ne ijesszen meg senkit, kevés tudással is részt lehet venni, hiszen az a cél, hogy mindenki a szintjének megfelelően hozzon létre egy szerzeményt.
Tanáraink végig a diákokat segítik.
Minden nap előadásokkal készülünk, amelyek segítenek eligazodni a dalszerzésben, zeneiparban.

Rendezvényeink

Előadások, workshopok

Olyan zenészeket, zeneipari szereplőket hívunk meg, akik aktívan résztvesznek a kulturális életben, és segítségére lehetnek az érdeklődőknek, hogy minél jobban megértsék a zeneipart és utat találjanak benne. Széleskőrű tájékozottságot kívánunk nyújtani adott hangszer tekintetében.

Zenesuli

Használd fel kreatívan a tudásod!

Segítünk abban, hogy a meglévő tudásodat minél jobban ki tudd használni. A kreativitás számos kaput megnyit a zenében. Nem kell profi, 30 éves tapasztalattal rendelkező zenésznek lenned ahhoz, hogy zenét tudj szerezni. Az érdeklődőkkel külön foglalkoznak tanáraink, hogy feltárjuk előttük a dalszerzés rejtelmeit.

Tanszakokon kívüli foglalkozások

Ritmikai órák

Évente több alkalommal szervezünk dob-gitár és dob-basszusgitár ritmikai órákat. Ezek segítenek a különböző zenekari szekciók összehangolásában, kialakítják az egymásra figyelést. Nem csak a zenekari létben hasznos képességeket fejlesztünk ezzel, hanem a zeneszerzés folyamatában is fontos szerepet játszik.

Zenekari gyakorlat

Diákjaink a nyár folyamán folyamatosan zenekari gyakorlatokon vesznek részt, az éves koncertre történő felkészülés során.
Nagyon fontos feladat ez, hiszen megtanulnak csapatban gondolkozni, figyelni egymásra, segíteni egymást.
Olyan képességeket sajátítanak el, ami a későbbiekben javukra válik, saját zenekaruk életében.

Stúdiógyakorlat

Minden diáknak lehetősége van felkészülni a tanárával egy általa választott dalból, amit a saját stúdiónkban rögzítünk. Így megtapasztalja, milyen felkészültséggel kell stúdióba érkezni, és ott milyen körülmények között kell játszani. Ezek a felvételek referenciaként is használhatók, mivel képanyagot is rögzítünk, és videó formában tesszük közzé a kész anyagot. Valamint a tanórákon is hasznát veszik, hiszen tanárával elemzi, korábbi évek felvételeivel összehasonlítva pedig látványos a fejlődés.

Zeneszerzés/hangszerelés

Fontosnak tartjuk, hogy a diákok a hangszeres és énekórákon történő folyamatos fejlődés mellett megtanulják, hogy a meglévő eszköztárukat – bármekkora is legyen az – miként tudják felhasználni. Aki dalkezdeménnyel vagy demo felvétellel érkezik, az dolgozhat a saját hanganyagán, segítséget kap, hogy a lehető legjobb végeredmény szülessen. De az alapok elsajátítására is lehetőség van. Olyan érdeklődők számára is jó választás, akik még csak most kezdenének bele dalszerzésbe.

Üzenj nekünk!

Kérdezz bátran!